Сигурно сме стояли още около половин час преди директора ни да пристъпи напред и да даде знак за тишина.
Залата утихна доста бързо и след като остана доволен от тишината директора заговори. Не бе нужно да използва магия за увеличаване на гласа си - всичко се чуваше перфектно.
"Много ви благодаря, че се отзовахте на молбата ми да се съберем тук" казваше Зиик "Не съм предполагал, че с отсъствието си ще причиня такава суматоха. Искрено се извинявам за неприятностите, които е трябвало да изтърпите заради мен. Бях оставил съобщение на госпожица Мигила, но явно в настаналата суматоха малко след заминаването ми, тя не го е получила.
Причината, поради която отсъствах бе смърт в семейството. Моята скъпа баба се спомина на к7рехката възраст от 384 години"
Тук настъпи малко неловко мълчание. Един от учениците, стоящ не много далеч от нашата групичка, не се сдържа и зададе въпроса, който бях сигурна, че се върти в главата на поне 99.9% от тук присъстващите "Как, по дяволите, можете да наречете тази възраст `крехка`? Та бабето е било на 380 години! Почти 400!"
"Абе зарежи това!" възкликна едно момиче от съседната маса "Как изобщо е стигнала до тези години?"
Надигна се доста голяма шумотевица и аз започнах да се оглеждам малко поуплашено.
"Каква лудница" чух да казва Дийн до мен
Директора вдигна ръце и скоро отново всички отново се умълчахме
"Да, прави сте. Предполагам, че от ваша гледна точка тази възраст е наистина доста над нормалното на което сте свикнали. Но нека ви припомня нещо, което някои от вас са забравили, а други тепърва има да го научат - магията е източник на живот. Колкото по-високо ниво на магия контролирате, толкова по-дълго има вероятност да живеете. Ето, например, аз съм 7-мо ниво маг и съм на 236 години, а моята скъпа секретарка преди няколко месеца навърши 140 години"
"Г-н Директоре" намеси се секретарката му Мигила. Беше сложила изкуствена усмивка на лицето си и веничката на челото й си личеше от километри "Знаете, че не е учтиво да се говори за възрастта на една дама"
"Ахъм" прокашля се Зиик и се усмихна притеснено на жената до него "Да, вярно. Много се извинявам. Но това в момента не е важно. Идеята ми беше, че е време да се върнем към ученето, не мислите ли?"
Залата избухна в неистови писъци и овации. Би било лъжа ако кажа, че аз не се включих във всеобщата шумотевица. Най-накрая край с дежурствата. Как да не се зарадва човек.
Този път, за да ни укроти на Зиик наистина му се наложи да използва магия, за да увеличи гласа си "И така, след като приключихме с това, какво ще кажете да хапнем малко, а?"
Директора вдигна ръце и пред нас, на масите, се появиха купища и купища с най-различни ястия и вкусотии.
"Якооо!!!" възкликнах аз