(( ето го и продължението
))
Заобиколихме поляната промъквайки се възможно най-тихо. Криехме се където имахме внъзможност.
Скоро наближихме лагера, за да откриеме нещо интересно:
"Ама това не са ли троли?" попита ме Мики като огледахме няколкото същества насядали около огъня.
"Мда" отвърнах аз "Голями и определено прилично грозни и смрадливи"
Тролите бяха 6 на брой, с доста масивни ръчно изработени бухалки. Единя даже имаше и секира.
"Хич не ги бива в изработката на оръжия. Даже и бронята им не струва. На мен ли ми се струва или е направена от някакъв вид кожа?"
"Кожа е..." каза Мики преглъщайки трудно "И то от ларедо"
"Чакай, ларедо не са ли пазители?"
"Да, но също така са ценени и заради трудно пробиваемата си кожа"
"Майната им и на тъпите троли" изругах приглушено "Какво ще правим, не може ей така да си тръгнеме"
"Чудя се какво ли правят толкова близо до Академията?"
"Просят си боя това правят!"
"Алекс, по-тихо, може да ни чуят"
"Голям праз ако ни чуят. Ще им кажеме да си вървят по живо, по здраво след като ги разпитаме какво правят тук. Ако не съдействат ще им сритаме задниците"
"Все още нямаме уважителна причина да ги нападаме"
"Притежанието на драконови яйца достатъчно добра причина ли е?" посочих двете драконови яйца стоящи близо до огъня "а като гледам може и скоро да се излюпат"
"За какво са им драконови яйца?"
"Мики, да ме прощаваш, ама задаваш твърде много въпроси" изсъсках аз "Това е велик шанс и ад няма да го пропусна!"
"Шанс за какво?"
"За това и ние най-накрая да се сдобиеме с дракони!"
"Но..."
"Никакво но! Отиваме там, убиваме тролите и взимаме яйцата. За всеки случай ще ги и преджобиме, за да провериме дали не крият и още нещо"
"Алекс, ние двете не сме достатъчно силни, за да повалиме 6 трола! Та те са поне 2м високи!"
"Ще викнеме Сато и Нострадамус. Нострадамус ще се погрижи за яйцата, а ние останалите ще се погрижиме за тролите"
"Това не ми харесва. Нека извикаме още някой да ни помогне"
"Достатъчно силни сме. Можеме да се справиме и сами! Пък и нямаме време да викаме другите. Какво ще правиме ако тези идиоти решат, че са гладни и си направят омлет от яйцата?!"
"Алекс те вече са яли!" изсъска ми Мики и посочи някакви кости захвърлени настрани "Не се прави на велика, а вземи и викни другите"
"Това не са ли човешки кости?" промълвих заглеждайки се по-внимателно в купчинката
"Не съм сигурна, че тролите се хранят с човешко... да си чувала някакви съобщение за изчезнали хора?"
"Не, но предполагам, че ако е имало то поне намерихме изчезналите..." Мики ме изгледа въпросително и аз й посочих двете човешки глави, търкалящи се малко по-настрани от останалите кости "Казах ти, че са човешки"
Мики пребледня и извърна поглед "Ще повърна..."
"По-добре недей, само ще им привлечеш вниманието"
"Какво ще правим?"
"Вече ти казах - викаме пазителите и нападаме"
"Алекс те ядът човешко месо"
"Мики ако не ги избиеме ще изядът още"
"Те са големи и силни!"
"Каето е най-голямата им слабост - бавни са. Пък и тъкмо са вечеряли тъй че ще се движат още по-бавно. А и виж ги какви са - надали имат достатъчно мозък в главите си, за да предвидят всеки наш ход"
"Ако ме убият ще се върна от отвъдното и ще ти сритам задника!4
"Само така те искам" засмях се аз и прегърнах сестра си
Изкочихме от храстите и докато Мики призоваваше пазителите ни аз се юрнах напред и с един замах прерязах гърлото на първия изпречил се пред мен трол.
"Пък и имаме елемента на изненадата!" подвикнах на Мики
Секунди по-късно Сато се появи зад гърбът ми и се нахвърли с диво ръмжене върху един от тролите. Забелязах с крайчеца на окото си как Нострадамус прелита над цялата тази бъркотия и се насочва към двете яйца. Но явно тролите не бяха чак толкова тъпи, защото един от тях стоеше и пазеше още неизлюпените дракони.
"Да му се не знае" ядосах се аз и се втурнах да помогна на Нострадамус "Сато прикривай Мики!" викнах на вълчицата докато тичах към другия край на малкия лагер
Двама от тролите вече лежаха мъртви и скоро към тях се присъедини още един, но въпреки всичко оставаха още толкова.
А и тъпанарите се движеха доста по-бързо от колкото си мислех, че могат, но пък се оказаха доста тромави. Ударите им биха били много опасни ако не бяха толкова хаотични и зле насочени.
Привлякох вниманието на трола дето пазеше яйцата и Нострадамус успя доста бързо да ги измъкне едно по едно.
Тъпия трол така го накарах да отстъпва назад, че той дори и не забеляза как в един момент стъпи точно в средата на огъня.
Надали го заболя особено много, защото тия гадове имаха доста дебела кожа на краката си, но определено бе достатъчно, за да го разсее, а и на мен само това ми трябваше.
Разсякох смрадливеца през средата на гърдите.
Когато се огледах Мики и Сато тъкмо довършваха противниците си.
"
Тия гадове имат отвратителен вкус" оплака се Сато
"Благодаря за помощта" усмихна й се Мики, а аз се стрелнах към Нострадамус и яйцата"
"Как са те?" попитах аз пазителя си
"
В чудесно здраве, млада госпожице" усмихна ми се той и кацна на раменете ми
"Радвам се" ухилих се аз и избърсах потта от челото си
Мики дойде при мен и докато аз галех Сато и Нострадамус тя взе едно от яйцата и го огледа "изглежда, че скоро наистина ще се излюпат"
"тогава аз си заплювам тъмно синьото!" засмях се аз и грабнах другото яйце
"Да изчезваме от тук. Трябва да информираме другите за случилото се" Мики се изправи, но дори и за миг не остави златисто-оранжевото яйце да напусне прегръдките й