(( ок ок нищо не виждам
))
Отидох при Мики и седнах до нея на земята, но с гръб към огъня. Близнаците се бяха върнали и сега само се въртяха около нас, но без да ни заговарят. Честно казано и ние със сестра ми нямахме намерение да ги заговаряме, така че това не ни бе проблем.
"Алекс, още ли си ядосана?" попита ме Мики
"Да..." отвърнах и продължих да се взирам в тъмнината на гората
"Технически погледнато момчетата нищо нередно не са направили..." тъжно каза Мики
"И все пак с теб се чувстваме предадени, нали?"
"Да..."
"и сега какво?"
"Нищо. Нищо не можеме да направимепо въпроса.... напълно я разбирам Нами... Мен ме бива само в приказки, но не и в действия..."
"Не е вярно, Алекс. Ти не си такава"
"Точно такава съм!" отсякох я ядно и станах "Няма нужда да се опитваш да ме успокоиш, знаеш че като съм ядосана малко неща могат даме накарат да се успокоя, особено когато се ядосвам сама на себе си!"
Свих юмруци и погледнах към близнаците. Те ме гледаха право в очите... по дяволите! Обърнах се и тръгнах право към гората без да се замислям какво може да ме очаква там.
"Алекс!" векна Каору след мен, но чуж Мики да му казва "Остави я, нуждае се от малко тишина и спокойствие..."
Повече от разговора им не чух, бях навлязла в гората и продължих да вървя докато спрх да чувам вряват от лагера напълно. Исках да остана сама....
Скоро намерих едно спокойно местенце под един голям дъб. Свих се в основата му, защитена от вятъра и се загледах към звездите блещукащи в небето.
Чувах как нещо се промъква в короната на дъбът, но не му обръщах прекалено много внимание. Каквото и да беше вдигаше прекалено много шум за да иска да ме нарани.
Оставих настрана мислите за шума и извадих от чантата ми един банана - бях угладняла без дори и да се усетя а сега като бях тук имах възможност да мисля за много неща. Тъкмо обелих банана и се канех да го отхапя, когато нещо се плъзна по стъблото на дървото и тупна на 2 метра от мен.
Подскочих от изненада при вида на малката животинка, но тя се уплаши от рязкото ми движение е скокна настрани.
"Не се притеснявай мъник, нищо няма да ти направя!" казах тихо и бавно протегнах ръка към него "Ела насам, няма нищо. Спокойно." говорех му нежно в опит да го примамя извън сенките за да го огледам по-добре.... приличаше ми на нещо като катерица....
Животинката се приближи бавно и подуши въздуха. Погледна ме мен а после погледна и плодът в ръката ми "Аааа, това ли искаш?" засмях се аз и му отчупих парченце. Протегнах ръка за да му го подам... исках да видя дали ще се усмели да ми го вземе от ръцете.
Живатинката се приближи и чак тогава устпях да забележа, че това не бе обикновенна гадинка а Пачии - потенциялен пазител.
"я виж ти" казах когато гадинката взе плодът от мен "Голям си симпатяга."
За разлика от повечето пачии този имаше крила, които не наподобяваха листа. Неговите бяха като тези на прилеп. Тези пазители не можеха да летят, но използваха крилата си за да се реят из въздуха, ако обаче бяха въздушен тип, те използваха ветровете, за да им помагат да летят. Единственият начин да различиме въздушните типове от обикновенните бе това че крилата им са с малко по-голям размер... странното бе че и те както и драконите имаха способностите да владеят по 2 елемента, така че това означаваше, че този Пачии пред мен владееше не само въздухът, но и още нещо...
"Как се очаква да те уловя след като съм те намерила?" зачудих се на глас "Трябваше да питам някой за това как точно се `ловят` пазителите...."
"
Пазителите не могат да бъдат заловени" изцвърка гадината и грабна и останалата част от банана "
един пазител сам избира господаря си"
"Е тогава защо сме тръгнали на лов?" учудих се аз.
"
Пазителят сам ще избере господаря си, но задачата на господаря е да намери своя пазител."
"Нещо не мога да схвана - ние сме длъжни да търсиме пазителите си, но от тях зависи дали ще ни изберат или не?"
"
Точно така - ти може и да намериш някакъв пазител, но ако той не те одобре може и да си изпатиш."
"Злобно...."
Пачиито излапа банана и се загледа в мен "
Имаш ли още? "
"Не ставаш ли малко нахален?" попитах го смеейки се, но въпреки това му подадох още един... добре че бях взела повечко.
"
Мерси. " изцвърка Пачиито
"Имаш ли си име?" попитах го докато го гледах как за секунци омете и втория банан
"
Нострадамус, на вашите услуги "
"Ей колко сме изискани" засмях се аз "имаш ли си господар, Нострадамус?"
"
Вече да "
"Ах..." натъжих се аз, мислех да го попитам дали иска да стане мой пазител..... "Е, Нострадамус, беше ми приятно, но вече трябва да вървя."
"
Къде отиваш? "
"В лагера, ако се забавя още малко Мики ще се притесни."
"
Идвам и аз! " изцвърка Нострадамус и скокна на раменете ми "
един пазител не бива да оставя господаря си сам "
"Господаря си, ли?" изумих се аз
"
Да! "
"Ама ти нали каза че си имаш вече господар!"
"
Да, ти си моят господар! "
(( прилагам снимка на моят нов пазител Нострадамус
нека го приветстваме с едно голямо и топло ЗДРАВЕЙ!!!!
))